Voelen

Voelen, dat kan toch iedereen! Wat is voelen eigenlijk precies?

In deze wereld is het voelen echt afgevlakt. Vaker denken we over ons voelen i.p.v. dat we echt contact maken met een gevoel of emotie. Hoe ervaren we verschillende gevoelens, hoe zijn ze in beweging in ons, wat kenmerkt een specifiek gevoel. Elk moment en elk gevoel is weer anders. Als we stoppen met denken over onze gevoelens zullen we veel meer nuances en gevoelens ontdekken.

Gevoelens die van oorsprong bij ons horen zijn anders dan de gevoelens die deze wereld in ons triggert. De getriggerde  gevoelens zijn vaak extreem of venijnig, terwijl oorspronkelijke gevoelens vaak te herkennen zijn in de verfijning, maar daardoor absoluut niet minder krachtig.

Oorspronkelijke gevoelens komen via ons wezen ons lichaam binnen. De heftige gevoelens die deze wereld in ons wakker maakt, worden ook via hetzelfde lichaam aan ons gepresenteerd. De opgedrongen gevoelens nemen vaak zoveel ruimte in, dat de oorspronkelijke gevoelens naar de achtergrond gedrukt worden. Zelfs liefde heeft dit in haar mars. Vanuit ons wezensbesef hebben we mogelijkheden om door al die gevoelens te navigeren.

Gedurende een lange periode heeft Arlette een soort online dagboek bij gehouden. Een verkenning in al die gevoelens. Ze heeft geprobeerd die gevoelens met taal en beeld overdraagbaar te maken. En daardoor misschien herkenbaar. Hoe meer oorspronkelijke gevoelens we gaan ervaren in onszelf, hoe ruimer we worden van binnen. Denk maar aan Dex!

De website van Arlette is joyfulhappen.com. Bovenaan elke pagina staat de vertaling naar het Nederlands.

Gerelateerde berichten

Kinderen begeleiden

Het is mooi om het boek ‘Dex ontdekt’ samen te lezen met je kind, voor de klas of als coach. Op welke wijze kan je het kind begeleiden zonder sturing te geven aan het proces.

Lees verder »

Begrijpen

Begrijpen doen we met het brein. We zien de logica ervan in. We zien het oorzaak-gevolg proces en de onderlinge verbanden. Ja dat snappen we!

Lees verder »

Perspectief is belangrijk

In deze wereld kan je spreken over 2 bewustzijnsvelden; het denken en het hartsbewustzijn. Tijdens je leven wordt voornamelijk het denken gestimuleerd, waarbij het hartsbewustzijn ondergeschikt is gemaakt.

Lees verder »

Misleiding

Deze wereld is als een hologram in onze belevingswereld geplaatst. Het is systemisch met soms duistere ervaringen, alsof je in een film zit.

Lees verder »
Scroll naar boven