Uitgangspunten van begeleiding

Kwantum fysica is de wetenschap van het vrije-voelen. Volledig vanuit eigen bewustzijn aanwezig zijn en alles oordeel vrij ervaren. Hoe kan je iemand daarin begeleiden?

Iemand begeleiden volgens kwantum fysica bestaat eigenlijk niet. Elke vorm van invloed hebben op een ander weerhoudt de ander ervan om in eigen kracht te gaan staan. Begeleiden kan al inhouden dat de ander even op je kan steunen zonder dat je zelf sturing geeft. Daarmee doe je de ander al te kort, omdat deze een afleiding krijgt van het proces naar binnen, namelijk een focus op jou als begeleider.

Toch is er een manier om er heel bewust voor een ander te zijn, zonder invloed te hebben op een ander zijn proces, namelijk bekrachtigen waar een ander staat in zichzelf. Voelen wat de ander ervaart en absoluut weten dat de ander een prachtig wezen is.

Om het nader toe te lichten halen we 6 uitgangspunten naar voren.

  1. Frame niets
  2. Perspectief is belangrijk
  3. Misleiding
  4. Aandacht is kracht
  5. Waarnemen in jezelf
  6. Spreek over de mechanismen

Gerelateerde berichten

Kinderen begeleiden

Het is mooi om het boek ‘Dex ontdekt’ samen te lezen met je kind, voor de klas of als coach. Op welke wijze kan je het kind begeleiden zonder sturing te geven aan het proces.

Lees verder »

Begrijpen

Begrijpen doen we met het brein. We zien de logica ervan in. We zien het oorzaak-gevolg proces en de onderlinge verbanden. Ja dat snappen we!

Lees verder »

Perspectief is belangrijk

In deze wereld kan je spreken over 2 bewustzijnsvelden; het denken en het hartsbewustzijn. Tijdens je leven wordt voornamelijk het denken gestimuleerd, waarbij het hartsbewustzijn ondergeschikt is gemaakt.

Lees verder »

Misleiding

Deze wereld is als een hologram in onze belevingswereld geplaatst. Het is systemisch met soms duistere ervaringen, alsof je in een film zit.

Lees verder »
Scroll naar boven