Spreek over mechanismen

Om een open gesprek te kunnen voeren spreek je over de mechanismen achter het gedrag en gevoel.

Om een open gesprek te kunnen voeren spreek je over de mechanismen achter het gedrag en gevoel.

We spreken de persoonlijkheid nooit aan. De kans is groot dat iemand zich aangevallen voelt en het open gesprek blokkeert.
We kunnen het hebben over de mechanismen achter de gedachten en gevoelens. Hoe komen ze tot stand in deze wereld. Op welke momenten was je bewust aanwezig en op welke momenten was er kaping van de aandacht mogelijk. Kunnen we zien hoe geraffineerd de misleiding is en kunnen we erkennen wie we werkelijk zijn.

Als we iemand begeleiden, zal er misschien toch nog de neiging zijn om gedrag te sturen of te verklaren vanuit het hoofd.
In die situatie kan die neiging gezien worden als een afleiding van deze wereld. Een kaping van een gouden moment waarop iemand niet meer wordt gezien als het mooie en krachtige wezen dat hij is (van voor de geboorte).
Een wezen dat alle mogelijkheden al in zich heeft om van perspectief te wijzigen in zichzelf. Het voelen bij een ander kan al genoeg zijn om het gevoel in het NU moment te transformeren.

We spreken de persoonlijkheid nooit aan. We kunnen het hebben over de mechanismen hoe ze werken in deze wereld. Hoe geraffineerd de misleiding is en erkennen wie we werkelijk zijn.

Gerelateerde berichten

Kinderen begeleiden

Het is mooi om het boek ‘Dex ontdekt’ samen te lezen met je kind, voor de klas of als coach. Op welke wijze kan je het kind begeleiden zonder sturing te geven aan het proces.

Lees verder »

Begrijpen

Begrijpen doen we met het brein. We zien de logica ervan in. We zien het oorzaak-gevolg proces en de onderlinge verbanden. Ja dat snappen we!

Lees verder »

Perspectief is belangrijk

In deze wereld kan je spreken over 2 bewustzijnsvelden; het denken en het hartsbewustzijn. Tijdens je leven wordt voornamelijk het denken gestimuleerd, waarbij het hartsbewustzijn ondergeschikt is gemaakt.

Lees verder »

Misleiding

Deze wereld is als een hologram in onze belevingswereld geplaatst. Het is systemisch met soms duistere ervaringen, alsof je in een film zit.

Lees verder »
Scroll naar boven