Kinderen begeleiden

Het is mooi om het boek ‘Dex ontdekt’ samen te lezen met je kind, voor de klas of als coach. Op welke wijze kan je het kind begeleiden zonder sturing te geven aan het proces.

Het is gek wat ik nu ga zeggen, maar dit proces kun je niet begeleiden!
Je kan het alleen waarnemen in jezelf.

Iedereen die de reis in zijn binnenzijn gaat maken, moet volledig vrij zijn van elke interpretatie, door zichzelf en door anderen. Elke verklaring of herleiding werkt als sturing en dat kan informatie weghouden bij degene die het proces ervaart. Het brein stopt dan het voorstellingsvermogen in verder zelfonderzoek. Het brein neemt het over en is tevreden met elke verklaring. Terwijl je juist wil dat degene die begeleid wordt zoveel mogelijk ervaart in zichzelf en zijn voorstellingsvermogen oprekt.

Waar gaat de pagina van begeleiding dan over?
Iedereen die gemotiveerd is om kinderen of volwassenen bij te staan tijdens de reis in hun binnenzijn, zal zelf ook aan de slag moeten gaan! Iemand bijstaan kan alleen vanuit je eigen vrije voelen waarin je volledig je oorspronkelijke zelf bent. Dan pas kan de ander ook vrij exploreren en eigen gevoelsvelden en informatie ophalen in zichzelf.

Gerelateerde berichten

Kinderen begeleiden

Het is mooi om het boek ‘Dex ontdekt’ samen te lezen met je kind, voor de klas of als coach. Op welke wijze kan je het kind begeleiden zonder sturing te geven aan het proces.

Lees verder »

Begrijpen

Begrijpen doen we met het brein. We zien de logica ervan in. We zien het oorzaak-gevolg proces en de onderlinge verbanden. Ja dat snappen we!

Lees verder »

Perspectief is belangrijk

In deze wereld kan je spreken over 2 bewustzijnsvelden; het denken en het hartsbewustzijn. Tijdens je leven wordt voornamelijk het denken gestimuleerd, waarbij het hartsbewustzijn ondergeschikt is gemaakt.

Lees verder »

Misleiding

Deze wereld is als een hologram in onze belevingswereld geplaatst. Het is systemisch met soms duistere ervaringen, alsof je in een film zit.

Lees verder »
Scroll naar boven