Wie zijn wij

Arlette en Jessica zijn de auteur en illustrator van het boek Dex ontdekt

Foto: Merel de Konink

Arlette

Ik ben Arlette en ik ben dol op kinderen. Ik ben juf geworden en heb heel wat jaren les gegeven aan kinderen van de basisschool.

Ik heb altijd vragen gehad over hoe het leven in elkaar zit. Waarom mensen elkaar niet begrijpen en waarom het soms zo ontzettend tegen kan zitten. Ik ken zeker periodes in mijn leven dat het lekker liep, maar ook periodes dat het flink tegenzat. En wat ik ook probeerde om het op te lossen, het verdriet leek altijd terug te komen. Welke cursus, workshop of behandeling ik ook deed.
Ik zocht veel van mijn antwoorden in spirituele richting.

Uiteindelijk heb ik alles losgelaten wat ze me leerden. Ik ben anders met mijn emoties omgegaan, waardoor ik meer inzicht en verbinding kreeg met mijzelf. Ik kreeg meer controle over situaties en voelde mij veel krachtiger.
Ik heb een zelfbesef in mij ontdekt, die ik de hele dag voel. Dit zelfbesef is los van het lichaam en het denken. Het zelfbesef in mij ervaar ik als kosmisch. Gevoel en emotie zijn daartoe de ingang voor mij. Door met dit kosmisch perspectief in mijn lichaam en denken aanwezig te zijn, ervaar ik meer autonoom leiderschap van binnenuit. Ik voel mij vrijer.

Ik merk dat heel veel mensen vastlopen van tijd tot tijd. Daarom ben ik erover gaan praten en mensen gaan zien zoals ik mijzelf zie. Als een groot prachtig en krachtig wezen in een lichaam.
En zo is ook dit kinderverhaal ontstaan vanuit mij. Ik hoop dat ik er veel mensen mee kan inspireren, van alle leeftijden.

Link naar eigen website

Jessica

Mag ik mij voorstellen.
Mijn naam is Jessica.
Jessica Heart is mij ingefluisterd.
Van binnen voel ik mij kunstenaar van het leven.

Ik ben dol op kinderen. Met mijn pedagogische achtergrond heb ik veel kinderen mogen prikkelen in hun creativiteit. Ik heb een leesproject mogen organiseren voor schoolkinderen, wat uitgroeide tot een prachtige verhalenbundel.

Toen is de kinderboekenschrijfster in mij geboren. Met mijn creatieve vingers ben ik daarbij gaan illustreren.

Elke dag komen er verhaaltjes in mij op.
Gewoon door de dingen die ik meemaak in mijn leven.
Als ik in het park om mij heen kijk dan zie ik mooie plaatjes voorbij komen. Dan kan ik niet wachten om ze thuis te tekenen.

Voor mijn tekeningen gebruik ik graag pastelkrijt en -potloden in combinatie met panpastel. De contouren werk ik af met fineliner.
Voor mijn schilderijen gebruik ik acrylverf en afgewerkt met olieverf.

Neem gerust een kijkje op mijn website naar mijn tekeningen en schilderijen.

Link naar eigen website

Foto: Marjolein fotografie

Waar vind je het boek

Bestellen

Hier bestel je het boek bij Jansen & de Feijter. Zij hebben de boeken op voorraad!

Kopen

Het boek is te koop bij de lokale boekhandels. Het is ook mogelijk dat zij het voor je bestellen.

Lenen

Het boek is te leen bij elke bibliotheek in NL. Of vraag er naar, zij kunnen het mogelijk voor je bestellen.

titel: Dex ontdekt
ISBN: 9789090374208
NUR-code: 270
prijs: €16,95
auteur: Arlette
illustrator: Jessica
uitgever: Alene
drukker: Booksupport.nl

Scroll naar boven