De bibliotheek

Dex op weg naar de bib! Dex wil kinderen ontmoeten! Heel graag zelfs. De bibliotheek lijkt daarvoor de ideale plaats.

De koninklijke bibliotheek vraagt 2 exemplaren voor zijn archief. Dat is makkelijk, kwestie van opsturen.
Link van KB, nationale bibliotheek.

Om in de plaatselijke bibliotheken te komen moet je 2 exemplaren opsturen naar NBO Biblion. Dat is het landelijke instituut dat oordeelt welke boeken geschikt zijn voor de bibliotheek. Het duurde 4 maanden geduld .. En toen!
Ja hoor! Dex mag in de bibliotheek. Nu is het aan de selectieafdelingen van de bibliotheken zelf of ze Dex ook uitkiezen. Tot nog toe zijn er 8 exemplaren besteld door de bibliotheken. Dat is reden voor een groot feest! Voor die 8 boeken kunnen kinderen nu zelf het boek vinden in de boekenkast van de bib.

We hopen dat nog veel meer bibliotheken het boek beschikbaar willen maken voor hun jonge en oudere lezers!

Scroll naar boven